ExU3f3_WQAQ2WhS

Boğaziçili Öğrencilere Polis Müdahalesi: 12 Gözaltı

Boğaziçili öğrenciler bugün disiplin soruşturması için ifade verecek öğrenci arkadaşına destek olmak için kampüste bir araya geldi. Polis, kampüs önünde toplanan öğrencilere müdahalede bulundu. Bir araya gelen öğrencilerin etrafını çevirerek topluluğu ablukaya alan polis, öğrencilere şiddet uygulayarak müdahalede bulundu.

Eylem sırasında LGBTİ+ bayrağı taşıyan 4 öğrenci, taşıdıkları bayrak sebebiyle gözaltına alındı. Polisin müdahalesine, şiddetine ve gözaltılara rağmen direnen Boğaziçili öğrenciler eylemlerini sürdürmeye devam etti. Bunun üzerine kolluk kuvvetleri okulun Kuzey Kampüs’ü önünde koğuşlandı. Kuzey kampüs ablukaya alınarak giriş çıkış kapatıldı.

Öğrenci hesaplarından gelen haberlere göre gözaltına alınan öğrencilerin sayısı 9 olduğu belirtildi. Kısa bir süre sonra gözaltı sayısının 12 olduğu Boğaziçi Direnişi adlı hesaptan duyuruldu. Sosyal medyada #ArkadaslarımızıSerbestBırakın üzerinden gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması paylaşılıyor.

Boğaziçi Dayanışması, acil çağrıda bulunarak polis ablukasına karşı olan her Boğaziçili öğrenciyi desteğe, Kuzey Kampüse çağırıyor.

Boğaziçi Direnişi adlı hesap Instagram üzerinden yaşananları canlı olarak aktarmaya devam ediyor.

*Görsel Boğaziçi Direnişi hesabından alınmıştır.

tr_TRTurkish
tr_TRTurkish