F9h1bJlXsAAAXPj

Yurtların İyileştirilmesi İçin Bütçe!

İlda Su

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri yapılırken gençliğin gündeminde ihmaller dolayısıyla gerçekleşen ölümler, zehirlenmeler ve intiharlar var. Öğrenciler, ülkenin içinde bulunduğu derinleşen ekonomik krizden payını geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısıyla boğuşarak alıyor. Yurtlardan bir bir intihar haberleri gelmeye başlamışken Aydın Işıklı KYK Yurdunda ihmaller sonucu asansörün düşmesiyle Zeren Ertaş hayatını kaybetti.

Ülkenin dört bir yanında Zeren için yurtlarda, üniversitelerde ve meydanlarda eylemler yapılırken öğrenciler bir yandan da KYK’larda nasıl şartlarda yaşadıklarını göstermeye başladılar. Bakımsız yurtlarda, fahiş ücretler ödeyerek kalmak zorunda bırakılan öğrenciler barınma hakları için mücadele ediyor. Yurtlarda, kampüslerde; bozuk, kurtlu yemeklerle beslenmek zorunda bırakılan öğrenciler sağlıklı, nitelikli beslenme talep ediyor.

Öğrenciler yurtlarda denetimlerin ve bakımların yapılmasını, koşulların iyileştirilmesini, öğrencilerin ölümüne sebep olan bütün yetkililerin yargılanmasını ve bu talepleri için eylem yapan öğrencilere karşı baskının durdurulmasını istiyorlar.

Öğrenciler yapılan bütçelerde; barınmaya ve beslenmeye ayrılan payın arttırılmasını, insancıl yaşam koşullarının sunulmasını, herkes için parasız, eşit ve bilimsel eğitimin sağlanmasını istiyor.

tr_TRTurkish
tr_TRTurkish