Eyy1YTOWEA0ezjy

Boğaziçi Direnişinde 100. Gün!

Ocak ayının başında, Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi rektörü olarak atanmasının ardından başlayan eylemler, bugün 100. gününde. Direniş bugün, çeşitli atölyelerin, konserlerin ve basın açıklamasının olduğu bir programla devam edecek.

Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!

Boğaziçi Üniversitesinde görev yapan öğretim görevlileri tarafından başlatılan #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz eylemleri, her gün Kayyumluğa (Rektörlük Binasına direnişte verilen isim) arkalarını dönerek tuttukları bir nöbet olarak sürüyor. Akademisyenler, kayyum rektör Melih Bulu’nun atanmasının ardından aynı başlıkla bir bildiri yayınlamış ve Melih Bulu’yu kabul etmediklerini, seçim ilkelerinden vazgeçmediklerini ifade etmişti.

Boğaziçi 100 gündür direniyor

Boğaziçi Direnişi hesabı, Direnişin 100. gününe özel bir klip hazırladı. Klipte, 100 günde yaşanan saldırılar, direniş anları ve kitlesel eylemlere vurgu yapılırken mezunların konuşmalarına da yer verildi. “100 gündür devam eden bu dayanışma, halkın vicdanında haklı bir mücadeledir!” denilen videoda “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!” ifadesine de yer verildi.

Direnişin 100. günü için hazırlanan direniş programı ise şöyle:

11:00 – Pankart Atölyesi
12:00 – Kayyumluğa hep beraber sırtımızı dönüyoruz
12:30 – Kayyumluk yazısının asılması ve basın açıklaması
12:45 – Direniş fotoğrafları sergisinin açılışı ve direniş kitaplığımızı kuruyoruz
13:00 – Hocalı öğrencili 100. gün konseri
15:30 – Ahmet Ersoy ile mizahi çizim atölyesi
16:30 – En kayyum kim?
17:00 – Düğün
18:30 – Birlikte yaşamanın imkanı üzerine sohbet ve yeryüzü sofrası

tr_TRTurkish
tr_TRTurkish