25 Kasım’da Üniversiteli Kadınlar: Kampüste Eril Şiddete Son!

Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Eşit, eril şiddetinden uzak ve özgür bir kampüs için, kadınlar isyanda! Kadına ve LGBTİ+’lara yöneltilen her türlü şiddete karşı, 25 Kasım’da biraradalar.

Üniversiteli kadınlar, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyor; “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” diyor. #İstanbulSözleşmesiYaşatır

Üniversiteli kadınlar, üniversitelerde etkin bir şekilde yürütülecek, öğrencilerin de inisiyatif alabileceği Cinsel Tacize ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimlerinin açılmasını istiyor. Hocaların tacizine hayır diyor; faillere karşı suskun kalanlarla mücadele ediyor.

Üniversiteli kadınlar, eşitsizlikleri yeniden üreterek farklı dayatma biçimleri ortaya çıkaracak Kadın Üniversitesi değil; eşit üniversiteler istiyor.

Üniversiteli kadınlar, kampüslerden bir kişi daha eksilmek istemiyor ve bunun için sonuna kadar hak mücadelesi veriyor ve hayatlarından vazgeçmiyor! #AdlarıAklımızda

*Hazırladığımız videoda, Üniversite Kadın Meclisleri, Kampüs Cadıları ve Üniversiteli Kadın Kolektifleri‘nin videolarından bölümler kullanılmıştır.

tr_TRTurkish
tr_TRTurkish