beyzabarantwitter (3)

Kampüste Yurttaş Gazeteciliği ve Uluslararası Koruma Mekanizmaları Atölyesi – Ocak Ayı Programı

Sivil Alan Araştırmaları Derneği, öğrenci aktivizmi ve kampüste ifade özgürlüğünün geliştirilmesi kapsamında, Kampüste Yurttaş Gazeteciliği ve Uluslararası Koruma Mekanizmaları atölyeleri düzenliyor. Muhabir Beyza Kural ve avukat Baran Kaya‘nın kolaylaştırıcılığını yaptığı atölyeler, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerindeki öğrencilerin katılımıyla Aralık ayında başladı ve şimdiye kadar 4 atölye tamamlandı. Atölyeler, Ocak ayında 4 kez daha tekrarlanacak.

Kampüste Yurttaş Gazeteciliği Atölyesinde, üniversite öğrencilerinin kampüste karşılaştıkları hak ihlallerini nasıl haberleştirecekleri, haber dilinde ve yazımında nelere dikkat edilmesi gerektiği ve haberin erişilebilir olması için neler yapılabileceği gibi konular üzerinde tartışılacak. Atölyenin ikinci kısmı olan Uluslararası Koruma Mekanizmalarında ise, üniversite öğrencilerinin uğradıkları hak ihlallerine karşı, öğrencilerin başvurabilecekleri iç hukuk yolları ve uluslararası hukuk mekanizmaları konuşulacaktır.

İsveç Konsolosluğunun desteğiyle gerçekleştirdiğimiz atölyeler, lisans eğitimine devam eden tüm üniversite öğrencilerine açıktır. Atölyeler toplam 4 saat sürecektir ve her bir atölyeye katılım 25 kişi ile sınırlandırılmıştır. Atölyelerde katılımcılardan onay alınarak ses ve görüntü kaydı yapılacaktır. Ocak ayı için atölye tarihleri, aşağıda sıralanmıştır. Size uygun olarak tarihi, formda işaretleyebilirsiniz.

5. Atölye: 13-14 Ocak 2021 18.00-20.15
6. Atölye: 17 Ocak 2021 11.00-16.00
7. Atölye: 20-21 Ocak 2021 18.00-20.15
8. Atölye: 24 Ocak 2021 11.00-16.00

Atölyelerin tamamlanmasından sonra, sadece atölyelere katılanların başvurabileceği bir çalışma gezisi organize edilecektir. Toplamda 10 kişiyle sınırlı olacak bu gezide, Avrupa’da insan hakları konusunda önemli merkezler ziyaret edilecektir. Geziye ilişkin detaylar daha sonra paylaşılacaktır.

Dernek çalışmamıza destek olmak isteyen katılımcılar, 15 dakika süren Kampüste İfade Özgürlüğü anketimize katılarak araştırmamızı güçlendirebilir. Ankete buradan ulaşabilirsiniz.

Sorularınız için bize merhaba@civicspacestudies.org üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Atölyeye katılmak için FORMU doldurunuz.

tr_TRTurkish
tr_TRTurkish