headline

Bozok Öğrenciden Ne İstiyor: “Nefes Alamıyoruz”

Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin belirlediği online eğitim modeline karşı isyan ediyor. Üniversitenin, her ders için onlarca sınav, ödev ve quiz şartı koşmasına ek olarak derslere ve forumlara da tam devam sağlama zorunluğu getirmesi sebebiyle duruma itiraz eden öğrenciler “Nefes alacak vakit bırakmıyorlar” diyor.

Sosyal medyada kampanya

Öğrenciler, bu sisteme karşı sosyal medyada bir araya gelerek #BozokÖğrencidenNeİstiyor etiketiyle sesini duyurmaya çalışıyor. Öğrenciler, zaten online derslerin verimsiz olduğunu dile getirerek, bir de üzerine bu kadar zor bir sistem kurulmasının nedenini soruyorlar.

Türkiye Trend Topic listesinde 5. sıraya kadar yükselen etikete yüzlerce öğrenci tweet atıyor. Farklı üniversitelerden benzer sorunları yaşayan öğrenciler de Bozok Üniversitesi öğrencilerine destek amaçlı tweet atıyorlar.

“Zaten dersler verimsiz…”

Öğrenciler, online eğitimde zaten derslerin yarısının “Görüntü gitti, ses gitti” gibi teknik sorunlarla uğraşarak geçtiğini dile getiriyor. Bir de zorunluluk getirilen ödev ve sınav koşullarının öğrencileri zorladığını ifade eden öğrenciler, yetkililere “Bizi eğitimden soğutmaya mı çalışıyorsunuz?” diyerek sesleniyor.

Öğrenciler yüzlerce tweetle gündeme geldikleri sırada yetkililerin bir toplantıda olduğunu söyleyen öğrenciler, seslerinin her yerden duyulmasına rağmen yetkililerin kayıtsız kaldığından şikayetçi.

Sınav sisteminin özeti…

Öğrencilere gönderilen bir mesajda değerlendirme sisteminin nasıl işleyeceği ayrıntılı şekilde yazıyor. Bu sisteme göre, özellikle çok ders alan öğrenciler için onlarca sınav ve ödev öngörülüyor. Ancak öğrenciler, evde olmanın 7/24 bilgisayar başında olmak anlamına gelmediğini ifade ederek, bu sistemin bütün öğrencileri mağdur edeceğini dile getiriyor.

tr_TRTurkish
tr_TRTurkish