WhatsApp Image 2023-06-07 at 13.56.53

Yine, Yeni, Yeniden: 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü

m.güneş

Bu sene 11.si gerçekleşecek olan ODTÜ Onur Yürüyüşüne yalnızca iki gün kaldı. 9 Haziran’da ODTÜ lubunyaların ayak sesiyle çınlayacak, gökyüzü bayraklarla boyanacak.

Bugün itibariyle ODTÜ Onur Haftası programında yer alan -Yürüyüş hariç- son etkinlik de gerçekleşti. Bundan sonra -artık- sıra 11. ODTÜ Onur Yürüyüşünde. ODTÜ’lü LGBTİ+ların 8 farklı dilde çağrı yaptıkları Yürüyüşün bu sene teması/sloganı “Başkaldırıyoruz!”

Twitter’dan yaptığı çağrıda ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması şu ifadeleri kullandı:

11. ODTÜ Onur Yürüyüşü geliyor aşkım! 

Lubunya mücadelemizin en güçlü temsiliyetlerinden biri olan Onur Yürüyüşümüzü senelerdir olduğu gibi bu sene de gerçekleştiriyoruz aşkım!

Biz lubunyalar bu sene, 11. ODTÜ Onur Yürüyüşümüzde, iktidarın nefret politikalarını, hedef göstermelerini, ötekileştirmelerini ve iktidarın kampüsteki ayağı olan kayyum V*rşan Kök’ün LGBTİ+fobisini kabul etmiyor, BAŞKALDIRIYORUZ!

Geçen sene düzenlediğimiz 10. ODTÜ Onur Yürüyüşünde “hatırla”ttıklarımızı unutmadık! Senelerdir süren mücadelemizde kazandıklarımızı ve kaybettiklerimizi hatırlayarak güçlendik.

İktidarın tüm bu müdahalelerine karşı süren mücadelemizi hatırlıyoruz ve direniş lubunyanın şanındandır diyerek BAŞKALDIRIYORUZ!

Her yürüyüşümüzde olduğu gibi bu sene de mücadelemizin her anında gittikçe güçlenen dayanışma ruhumuzla kampüsümüzde on birinci defa yürüyeceğiz.

Tüm bu şiddete, nefret politikalarına karşı gitmiyoruz, buradayız, BAŞKALDIRIYORUZ aşkım! Sen de gel daha güçlü olalım! 

#OnBirinciODTÜOnurYürüyüşü – BAŞKALDIRIYORUZ! 

ODTÜ Forum, Üniversiteli Feminist Kolektif, ODTÜ Öğrenci Kolektifi, ODTÜ Çevre Topluluğu da çağrıya destek verdi.

tr_TRTurkish
tr_TRTurkish