8martgeceyürüyüşü6

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nden Kareleri Derledik

Her sene olduğu gibi bu sene de 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü tüm yasaklara ve polis müdahalesine rağmen İstanbul’da gerçekleşti.

Bu sene 20.’si düzenlenen gece yürüyüşü öncesinde: “Her yıl tüm engellere rağmen 8 Mart’ta haklarımıza, hayatlarımıza, var oluşumuza, eşitliğe, emeğimize sahip çıkmak için feminist gece yürüyüşündeyiz. 19 yıldır yürüdük, 20. yılda da yürüyeceğiz.” denilerek saat 19.30’da Taksim’de toplanma çağrısı yapıldı. İstanbul Valiliği, 7 Mart’ta, daha önceden belirlenen yerler dışında gösteri ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıkladı. Eylem öncesinde Taksim’e çıkan bütün yollar kapatılırken, bütün toplu taşıtların da Taksim ve çevresi duraklarına ulaşımı kapatıldı. Tüm bu engellere rağmen gün içerisinde kadınlar ve LGBTİ+’lar pankartlarıyla, renkleriyle, neşeleri ve öfkeleriyle Taksim çevresinde toplandı. Karaköy-Kabataş Tramvay güzergahından Taksim’e çıkan bütün yollar, polis barikatlarıyla kapatılmasının ardından bir kitle de burada toparlanarak yürüyüş gerçekleştirdi. Taksim’e yürümek isteyen kadınlar sık sık polis müdahalesiyle karşılaştı.

Akşam saatlerinde tüm polis müdahalelerine rağmen; Taksim’de ara sokaklarda ve Cihangir’de kalabalık ve coşkulu bir kitle vardı. Baskılara rağmen kadınlar ve LGBTİ+’lar; şarkılarla, sloganlarla, halaylarla “buradayız, terk etmiyoruz” dediler. Eylem boyunca katledilen kadınlar anıldı, sık sık “Gülistan Doku Nerede?” sloganı atıldı.

Dilara Tan, Taksim’deki eylemden anları fotoğrafladı.

tr_TRTurkish
tr_TRTurkish