TRde-Üniversite-1-768×433

IstanbuLab’den Kolektif Bibliyografya Çalışması: Türkiye’de Üniversite

İstanbuLab Bilim, Kültür ve Üniversite Çalışma Grubu Türkiye’deki üniversiteler üzerine şimdiye dek üretilmiş çalışmaları derlemek için bir araya gelerek kolektif bir bibliyografya çalışması başlattı. Konuyla alakalı hazırlanmış kitapların, makalelerin ve raporların kısa açıklamasını da içeren Türkiye’de Üniversite isimli bibliyografya çalışması dört ana bölümden oluşuyor: (1) Osmanlı Darülfünunu’ndan Günümüz Türkiyesi’ne Üniversite Anlayışının Gelişimi, (2) “Homo Academicus Alla Turca”: Bilgi, Bilim ve Üniversite, (3) Toplumsal Cinsiyet, Feminizm ve Akademi ve 4) Üniversitenin Olağanüstü Hali ve Akademik Özgürlükler.

Bu bibliyografya çalışması daha da zenginleşmesi için herkesin katkısına açık bir şekilde hazırlandı. Türkiye’de Üniversite konusuna dair Türkçe içerik önererek katkıda bulunmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Bibliyografya çalışmasını başlatan Aybike Alkan, Balacan Ayar, Duygu Kaşdoğan ve Onur Arslan, “Özerk üniversite savunusu yaparak Türkiye’de bilimsel alanların ve edimlerin demokratikleşmesi için mücadele edenlere selam olsun!” diyerek bibliyografyayı dolaşıma soktu.

* 2016 yılında kurulan Bilim, Teknoloji ve Toplum Araştırmaları Platformu (İstanbuLab) için daha detaylı bilgi için burayı tıklayınız.

tr_TRTurkish
tr_TRTurkish